(مقام برجسته توسعه و آموزش در کانتی های سن دیگو و امپریال)
در مورد جمعیت ایرانی–آمریکایی و سرشماری ۲۰۲۰
علی صدر: برای من این فرصت مهمی است تا برخی نگرانی ها را در مورد آمارگیری 2020 با شما در میان بگذارم. جامعه ایرانی–آمریکایی یک از جوامع «دشوار برای شمارش» است. به نظر می رسد اینجا حداقل دو موضوع وجود دارد. از یک سو، اعتماد نسبت به دولت فدرال برای اعلام هویت به عنوان ایرانی–آمریکایی وجود ندارد. از سوی دیگر، از آنجا که هیچ گاه در فرم ها، محلی برای ابراز هویت ایرانی وجود نداشته هیچ شمارش مشخص و واقعی از ما وجود ندارد. بنابراین نمی توان با اطمینان گفت که ما واقعا «دشوار برای شمارش» هستیم. سئوال های من پرسش ها و نگرانی هایی است که از سوی افراد جامعه مطرح شده است. من این امکان را داشتم تا این سئوال ها را با سناتور تونی اتکینز در میان بگذارم. با این حال به نظرم رسید مطرح کردن برخی از این سئوالات با شما تجربه مستقیمی خواهد بود با پاسخ هایی تکمیلی.
سئوال اول: آیا در آمارگیری امنیت افراد حفظ می شود؟ اگر من در آمارگیری نژاد و ملیت خود را اعلام کنم، آیا امکان بررسی و بازخواست از سوی مراجع محلی، ایالتی و فدرال وجود دارد؟
میشل سیلورتورن: همان طور که گفته شده اطلاعات آمارگیری محفوظ است و نمی بایست با هیچ مرجع دیگری در میان گذاشته شود. همچنین نباید در اختیار ماموران قانون یا صاحبخانه ها قرار بگیرد. ما هنگام خرید اینترنتی، اطلاعات بیشتری را در میان می گذاریم تا هنگام شرکت در آمارگیری 2020. داده های جمع آوری شده برای تولید اطلاعات آماری استفاده می شوند. اداره آمار نمی تواند هیچ گونه اطلاعاتی را که سبب شناسایی شما و یا افراد خانواده شما شود در اختیار دیگری قرار بدهد.
علی صدر: حتی وقتی به عنوان یک ایرانی–آمریکایی می خواهم نژاد و خاستگاه خود را بیان کنم هیچ یک از گزینه های موجود در آمارگیری معرف من نیست. چه کارهایی در سطح ایالتی و ملی در حال انجام است تا نهایتاً قسمتی برای ایرانیان یا حتی نزدیک به آن مثل «اهل خاورمیانه» یا «نژاد آفریقای شمالی» در پرسشنامه گنجانده شود؟
میشل سیلورتورن: اگر هیچ کدام از موارد موجود در فرم در مورد شما صدق نمی کند می توانید نژاد و خاستگاه خود را در آمارگیری 2020 بنویسید. تلاش های بسیاری در سرتاسر کشور در جریان است که از همه ما می خواهد دقیق پاسخ بدهیم. یکی از این فعالیت ها پویش «بنویس ایرانی» است. این پویش توسط اتحاد ایرانیان آمریکا (PAAIA) و مرکز برابری پارس ایجاد شده تا از شمارش دقیق افراد ایرانی آمریکایی اطمینان حاصل شود.
علی صدر: کانون فرهنگی ایرانیان هم عضو اتحاد «ایرانیان به حساب می آیند» است که توصیه می کند ایرانیان هر کدام از طبقه بندی نژادی در سئوال 9 را که مناسب شان است علامت بزنند، اما در جای تعیین شده بنویسند «ایرانی». آیا این موارد در آمارگیری شمرده و گزارش می شوند؟
میشل سیلورتورن: از نظر تاریخی این جمعیتی است که دقیق شمارش نشده و این نخستین باری است که اداره آمار آمریکا شرکت کنندگان را تشویق می کند تا خاستگاه ملی خود را زیر دسته بندی نژادی ای که انتخاب می کنند بنویسند.
علی صدر: آیا در این پاندمی ما باید به آمارگیری اهمیت بدهیم؟
میشل سیلورتورن: بله البته. پاندمی کوید–19 یک یادآوری جدی است برای ما تا از طریق شرکت در آمارگیری 2020 مطمئن شویم که جوامع ما منابع مالی فدرال، ایالتی و محلی لازم را در اختیار خواهند داشت تا بتوانند به نیازهای پزشکی و بهداشتی سن دیگو پاسخ دهند. شرکت در سرشماری باعث بیشتر دیده شدن جمعیت خاورمیانه ای و شمال آفریقا می شود و به ما کمک می کند تا برای موارد اضطراری مربوط به سلامت افراد در آینده بیشتر آماده باشیم.
علی صدر: افراد چگونه می توانند در تشویق مردم به شرکت در سرشماری کمک کنند؟
میشل سیلورتورن: امسال برای نخستین بار در تاریخ می توانید آنلاین با تبلت، لپ تاپ یا تلفن هوشمندتان پرسشنامه را برای خانواده تان پر کنید. می توانید آنلاین یا با تلفن به یکی از 13 زبان ممکن پاسخ دهید و از راهنمای موجود برای پنجاه و نُه زبان، حروف درشت و خط بریل استفاده کنید. اگر پیش از پر کردن پرسشنامه سرشماری 2020 سئوالی دارید می توانید به CountMe2020.org مراجعه کنید و فهرستی از شماره تلفن های مجانی و سازمان های مستقر در سن دیگو را بیابید که آموزش و کمک ارائه می دهند. سازمان های مردم نهاد ما شصت و سه زبان را پوشش می دهند و به احتمال زیاد می توانید کسی را بیابید که به زبانی که برایتان مناسب است با او صحبت کنید. تا به حال بیشتر خانواده ها سه اعلان دریافت کرده اند که آن ها را به شرکت در آمارگیری 2020 دعوت می کند. از این هفته اگر هنوز آنلاین یا تلفنی پاسخ نداده باشید پرسشنامه با پست به دست شما می رسد. هنگام پر کردن پرسشنامه هر کس را که تا اول آوریل در خانه شما زندگی می کرده ذکر کنید. لطفا اطمینان حاصل کنید که نوزادان و بچه ها را چه نزدیک و چه خویشاوند دور (در هر سنی که هستند) به حساب آورید؛ و نیز افرادی که از بستگان شما نیستند و کسانی که با شما زندگی می کنند ولی محل سکونت دائمی دیگری ندارند. اطلاعات بیشتر در باره موارد خاص و این که چه کسی را محسوب کنید می توانید در وبگاه
https://2020census.gov/en/who–to–count.html ببینید.
برای اطلاعات بیشتر در باره پویش «بنویس ایرانی» و دانلود نرم افزار می توانید به لینک https://paaia.org/census/individuals مراجعه کنید.
اگر مایل هستید با ائتلاف «مرا به حساب آور 2020» همکاری کنید و افراد بیشتری را به شرکت در آمارگیری 2020 تشویق کنید با یکی از سازمان های همکار ما تماس بگیرید تا درباره کارهای آموزشی آنها در
https://www.countme2020.org/coalition–partner–portal
آگاه شوید.
علی صدر: اطلاعات چه موقع گردآوری و منتشر می شوند؟
میشل سیلورتورن: سرشماری رسمی 2020 در 14 آگوست 2020 به پایان می رسد. در نتیجه اطمینان حاصل کنید که پیش از آن فرم خانواده خود را پر کرده باشید. در ماه دسامبر اداره آمار آمریکا شمارش رسمی خود از سراسر کشور را طبق قانون در اختیار رئیس جمهور و کنگره قرار می دهد. در سی و یکم مارچ 2021 اداره آمار نتایج سرشماری را به ایالت ها می فرستد. این اطلاعات برای جابجایی حوزه های قانون گذاری بر اساس تغییرات جمعیت مورد استفاده قرار می گیرند.
براساس «قانون–72 سال» آرشیو ملی، اسناد سرشماری را هفتاد و دو سال بعد از روز آمارگیری در اختیار عموم قرار می دهد. در نتیجه اسناد سرشماری 1930 در اول آوریل 2002 و اسناد 1940 در دوم آوریل 2012 منتشر شدند. اسناد سرشماری 1950 در آوریل 2022 منتشر خواهد شد. به این ترتیب، اسناد 2020 در آوریل 2092 منتشر خواهد شد.
علی صدر: آیا کسی می تواند به اطلاعات کلی دسترسی داشته باشد؟
میشل سیلورتورن: اطلاعات کلی در دسترس همه هست. در حال حاضر شما می توانید نرخ عمومی مشارکت در کشور و سیر سرشماری را در آدرس https://2020census.gov/en/response–rates ببینید. هر کس می تواند درباره سرشماری 2020 در آدرس https://2020census.gov اطلاعات بیشتری بیاموزد. برای دریافت کمک در پر کردن فرم سرشماری، پاسخ به سئوال های شما یا مشارکت در تلاش های ما برای اطمینان از شمارش همه افراد به وبگاه CountMe2020.org مراجعه کنید.
علی صدر: سپاسگزارم از این که وقت خود را در اختیار ما قرار دادید. موفق باشید.
ترجمه به فارسی: مرسده بصیریان