هابیل و قابیل
خوانندگان گرامی،
همان طور که در شماره های قبل به آگاهی رسید این صفحه را اختصاص داده ایم به برخورد دیدگاه های دو برادر خیالی با نام های هابیل و قابیل. این دو برادر از نظر سنی با یکدیگر دو سال اختلاف دارند و با وجود آن که در یک خانواده و یک نوع شرایط بزرگ شده اند، نقطه نظرهای متفاوت و حتی مخالف یکدیگر دارند. از آنها خواسته ایم تا در هر شماره بحثی را مطرح کنند و نقطه نظرهای خود را بگویند. ما بدون هیچ قضاوتی این دیدگاه ها را ارائه می کنیم و قضاوت را بر عهده شما می گذاریم. اگر خوانندگان گرامی نظری به طرفداری یا مخالفت با هر یک دارند می توانند نظر خود را، از طریق فرستادن ایمیل به آدرس پیک، با ما در میان بگذارند. گفتار این بار هم در رابطه با «انتخابات ریاست جمهوری» است.
هابیل: خوشحالم که سالم و سرحالی و هنوز توی خونه موندن و سر و کله زدن با بچه ها روانیت نکرده. خواستم بیایی دم آب یه قدمی بزنیم و صحبتی بکنیم. ببینم. اوضاع و احوال رو چطوری می بینی؟ هنوز فکر می کنی ترامپ برنده می شه و جمهوری خواه ها کنگره رو یه دست می کنن؟ اوضاع کرونا رو چطوری می بینی؟ آیا هنوز خوشبینی که قضیه به زودی تموم می شه؟ حتی با بیشتر از پنج میلیون مبتلا و صد و هفتاد هزار کشته؟ در واقع می خواستم ببینم نظرت درباره شعار پرزیدنت ترامپ که «آمریکا را دوباره عالی می کنیم» چیه؟ به نظرت تونست برنامه هاش رو پیاده کنه و آمریکا را عالی کرده و چهار سال دیگه می خواد که عالی تر هم بکنه؟
قابیل: ای بابا! تو هم که هنوز سلام علیک نکرده می پری توی سیاست. اصلا انگار نه انگار که دو ماهه همدیگر رو ندیدیم! آره خیلی ممنونم از احوالپرسیت! حال همه خوبه! شماها چطورید! آخه چرا هر وقت منو می بینی هنوز چاق سلامتی نکرده یه سری سئوال ردیف شده از جمهوری خواه ها و ترامپ از من می کنی؟ مگه من سخنگوی ترامپم. اون خودش دائم داره هر کاری می کنه رو با توئیت و کنفرانس مطبوعاتی می گه. دیگه چه لزومی داره که منو زیر سئوال بگیری؟
هابیل: حق با توئه و نباید مرتب با این سئوال ها و بحث ها بهت گیر بدم و به برادری و دوستی مون لطمه بزنم. از این جهت ازت معذرت می خوام . ولی واقعیت اینه که تو تنها ترامپی و جمهوری خواهی هستی که می شه باهات حرف زد چون احترام بحث رو نگه می داری. این قدر جامعه قطبی شده که هر کی فقط با قطب خودش و توی حباب خودشه و همون حرف ها رو که همه قبول دارن با هم می زنن. نه این که سعی نکرده باشم با کسی دیگه با عقاید تو صحبت بکنم. خیلی سخته. تا طرف حس می کنه مخالف ترامپی فورا یه سری حرف و شعار و اطلاعات غلط می ریزه بیرون و هرچی می خوای بگی که بابا این اطلاعات رو از کجا آوردی و یا این غلطه و اون مشکوکه، فورا می گه توطئه است و فیک نیوز و چینی و ماچینی رو به رخت می کشه. اینه که مجبورم یقه تو رو بگیرم. می دونم که ناراحت نمی شی و می دونی که واقعا دلم می خواد نقطه نظرات رو بدونم.
قابیل: نه، شوخی کردم. من هم روی این مسائل فکر می کنم. سعی هم می کنم نقطه نظرات دیگه رو هم بخونم و بدونم. باهات هم موافقم که بحث کردن این روزها خیلی سخت تر شده چون همه احساساتی اند و بحث ها خیلی زود به یک به دو کشیده می شه. در مورد اوضاع باید بگم، اگه عامل کرونا رو کنار بذاریم اوضاع خوبه. یعنی وضع اقتصادی و استاک مارکت هنوز خیلی خوبه. وضع اشتغال هم خوبه. تا قبل از کرونا 5/6 میلیون کار جدید تولید شده بود. ترامپ با برنامه مالیاتی که به تصویب رسوند خیلی به اوضاع اقتصادی کمک کرد و تا سال ها نتیجه خواهد داد. جلوی چین هم محکم تر از همه ایستاده و اونا رو مجبور کرده که بهش گوش بدن. با تعرفه هایی که براشون گذاشت به زانوشون درآورد. بزرگترین رفورم رو واسه زندانیان غیرخطرناک که به خاطر جرم های جزیی زندان بودن انجام داد، که این بیشتر به نفع سیاهان و رنگین پوستان دیگه بود. یعنی اونا بیشتر ازش نفع می برن، در عین حال که هزینه زندان ها هم کم می شه. در مورد مهاجرت هم تونست جلوی مهاجرت غیرقانونی رو بگیره. بنابر این به نظر من وقتی مردم در 2016 به اون رای می دادن که آمریکا رو دوباره عالی کنه، موفق شده این کار رو انجام بده و فکر می کنم چهار سال دیگه اوضاع رو خیلی بهتر می کنه. به شرط اینکه دمکراتا بذارن و جلوی لوایح اونو نگیرن. در نظر داشته باش که این همه موفقیت رو با وجود این که هاوس دست دمکراتا بوده و جلوی کاراش رو گرفتن به دست آورده. اگه علاقه داشته باشی من یه سری آمار هم با خودم دارم که می تونم بهت نشون بدم. آمار ایجاد کار و استاک مارکت و مهاجرت و چند تا چیز دیگه. چون فکر می کردم که ازم سئوال خواهی کرد با خودم آوردم.
هابیل: ممنونم ازت که آمار آوردی چون از لحاظ آماری خیلی بهتر می شه موفقیت و عدم موفقیت رو اندازه گرفت. بذار فعلا کووید و پندمی رو بذاریم کنار، که نحوه برخورد ترامپ با این پدیده خودش کافیه که نالایقی اون و دار و دسته اش رو نشون بده. ولی فعلا به کنار! اما از لحاظ وضع اقتصادی، ترامپ وقتی سرکار اومد که اقتصاد از زمان اوباما شتاب خودش رو گرفته بود و به نظر من او از سواری مجانی استفاده کرد والا کاری که ترامپ کرد به خصوص اون لایحه مالیاتی اش، صرفا به نفع کمپانی های بزرگ و ثروتمند بود. 86 در صد سود این برنامه رفت واسه همون یک در صدی ها ولی دو تریلیون دلار به کسر بودجه اضافه کرد. قبلا هم روش صحبت کردیم که اون پولی که اونا به جیب زدن به طور عمده یا به سرمایه گذاری توی چین رفت یا روی اون نشستند و کاری واسه مردم عادی نکردن. من اصلا نمی خوام درگیر آمار این و اون بشم چون به نظر من منحرف کننده است و آدم تصویر بزرگ رو از دست می ده. بذار مسائلی رو که واسه من مهمه و فکر می کنم نه تنها واسه دمکراتا که واسه مردم مستقل هم مهم باشه برات ردیف کنم که در نهایت ببینی آیا ترامپ آمریکا رو عالی کرده یا به عقب برده و داغون کرده. اول از همه گفتی اکثر مردم به اون رای دادن که البته خودت هم می دونی که سه میلیون رای کمتر آورده بود، بنابراین نماینده اکثر مردم نیست. اجازه بده اصلا این مسائل رو فهرست وار برات بگم بعد هم کدوم رو که قبول نداشتی روش بحث می کنیم. چطوره؟ خوبه؟
ـ با رای اکثریت مردم انتخاب نشده.
ـ دخالت روسیه در انتخاب اون
ـ دخالت اوکراین در انتخاب اون
ـ گزارش مالر که اینها رو تایید کرد.
ـ ترامپ رسما ایمپیچ شد. ولی جمهوریخواههای سنا اونو نجات دادن. این خیلی مهمه!
ـ پندمی دروغگویی توسط خودش و اطرافیاش، که دیگه حرف راست نایاب شده.
ـ حمایت بیقید و شرط میچ مککانل و سنا از همه کارهای ترامپ
ـ جلوگیری از اجرای قانون به وسیله خودش و دادستان کلّش. همه «مردان رئیس جمهور» مجرم بودند و به محاکمه کشیده شدند.
ـ محکوم شدن نژادپرستی تمام عیارش
ـ عدم اعتقاد و اعتمادش به دانش و دانشمندان
ـ بی اعتماد کردن مردم به خبرگزاریها، که باید به عنوان رکن چهارم مراقب اجرای قانون باشند.
ـ نفع شخصی بردن خود و نزدیکاش به هر طریق
ـ فساد اخلاقی و جنسی
ـ جدی نگرفتن پندمی و مسئولیت مرگ بیش از 170 هزار آمریکایی
ـ سیاست خارجی «هردم بیل»، ضد متحدان و به نفع دشمنان استراتژیک
ـ زیر پا گذاشتن قانون پناهندگی
ـ توی فقس کردن بچه ها و جدا کردن خانوادهها
ـ «مسلم بَن»، که در واقع اجحاف در مورد ایرانیان بود.
ـ هرز دادن بودجه و انرژی واسه دیوارکشی، که عملی هم نشد.
ـ خشک نکردن باتلاق فساد و بدتر کردن اون
ـ بیرون آمدن از قرارداد جهانی پاریس واسه کنترل آلودگی و حفظ محیط زیست
ـ بیرون آمدن از برجام و گسترش محاصره، که مردم ایران را بیچاره کرده
لیست خیلی طولانیتر از این حرفهاست. تازه اینها چیزهایی بود که همین طوری به ذهنم رسید والا خیلی بیشتر از اینهاست.
قابیل: عجب دل پُری داری؟ منم اگه می دونستم لیست می کردم. من در مورد همه اینها جواب دارم خیلی شون به «قانون» برمی گرده. یا تو به قانون اعتقاد داری یا نداری. اگر دادگاه ها و یا حتی همون ایمپیچ، که به نظر من به وسیله دمکرات های مجلس نمایندگان علم شد و یا گزارش مالر که دو سال اون همه بودجه رو هم سرش گذاشت به نتیجه نرسید و رای نیاورد، دیگه تمومه قضیه. بالاخره این مملکت قانون داره. به نظر من اگر پندمی نشده بود انتخاب مجدد ترامپ مث آب خوردن بود. چون مردم اثرات اقتصادی رو لمس می کنن. وقتی بینن نرخ بیکاری زیر چهار درصده، تورم پایینه، حقوق ها بالاس و جیب شون پره، مسلما به اون رای می دن. این پندمی هم من واقعا فکر می کنم چین راه انداخت که آمریکا رو چند سال عقب ببره و از ترامپ انتقام بگیره. دلیلش هم اینه که هیچ کشوری مث آمریکا با چین رابطه اقتصادی نداره واسه همین تعداد مسافرهاش هم از هرجای دیگه دنیا بیشتره. وقتی این ویروس رو راه انداختن، منظورشون بیشتر آمریکا بود. آمریکا هم که کشور بزرگیه و واقعا نمی شه یه قانون وضع کرد و مردم رو محدود کرد. قانون اساسی به حقوق افراد احترام می ذاره. واسه همین، این طوری گسترش پیدا کرد و تلفات این قدر زیاد شد. از اون گذشته اگه در کشورهای دیگه مثل آمریکا تست می گرفتن مسلما تعداد افراد مبتلای اونا هم بیشتر بود. اینجا از همه جای دنیا بیشتر تست می گیرن، واسه همین تعداد بیشتره! از همه اینا گذشته فکر می کنی جو بایدن بتونه کاری از پیش ببره؟ من ترسم از اینه که اون خودشو دربست در اختیار لیبرال ها و چپ ها بذاره. همین انتخاب کامالا هریس نشون می ده. اون اقتصاد رو با سیاست های رادیکالش داغون می کنه. حقوق فردی و اجتماعی رو هم نا بود می کنه. اونا با منحل کردن پلیس دوباره دوران گنگ ها رو زنده می کنن و ناامنی همه جا رو می گیره. آنارشیست ها دور می گیرن. اون موقع همه مردمی که الآن مخالف ترامپ هستن می فهمن که امنیت چه معنی ای داره. بایدن خودش گفته که دوباره برجام رو زنده می کنه. می دونی یعنی چی؟ یعنی این که دوباره رژیم ایران رو، که به وسیله سیاست های پرزیدنت ترامپ تا سرحد فروپاشی رسیده، دوباره احیا می کنه. واسه همین من فکر می کنم اکثر ایرانیا به بایدن رای ندن.
هابیل: اولا دلیل این که اکثر دمکراتا به بایدن رای دادن نه به برنی سندرز این بود که سیاست های میانه بایدن رو بیشتر می پسندن. کامالا هریس هم رادیکال نیست. دوم این که هیچ کس نمی خواد پلیس رو منحل کنه. بایدن حتی با کم کردن بودجه پلیس هم مخالفه. اینارو گنگ ترامپ و روپرمرداک توی فاکس نیوز پخش می کنن واسه انحراف فکر مردم. در مورد برجام و سرنگونی رژیم ایران، نظرت کاملا غلطه. آماری که هر سال پایا از آمریکایی های ایرانی می گیره نشون می ده که نزدیک هفتاد درصد اونا طرفدار برقراری برجام هستن و طرفدار پایان تحریم ها. اکثرا معتقدن که سرنوشت رژیم ایران به وسیله خود مردم ایران باید تعیین بشه نه آمریکا یا هر کشور خارجی دیگه. در ضمن اکثر قریب به اتفاق اونا مخالف «مسلم بَن» هستن. از این ها گذشته چطور این «هموطنا» از کسی که کمترین اعتقادی به قانون و دمکراسی نداره انتظار دارن که واسه ایران دمکراسی و آزادی بیاره؟ به هر حال تا انتخابات هنوز وقت هست ولی به نظر من ترامپ شانسی نداره.
قابیل: خواهیم دید.