انتخابات
هابیل و قابیل
خوانندگان گرامی،
همان طور که در شماره های قبل به آگاهی رسید این صفحه را اختصاص داده ایم به برخورد دیدگاه های دو برادر خیالی با نام های هابیل و قابیل. این دو برادر نظرهای متفاوت و حتی مخالف یکدیگر دارند. از آن ها خواسته ایم تا در هر شماره بحثی را مطرح کنند و نظرهای خود را بگویند. ما بدون هیچ قضاوتی صرفاً این دیدگاه ها را ارائه می کنیم و قضاوت را بر عهدۀ شما می گذاریم. اگر خوانندگان گرامی نظری به طرفداری یا مخالفت با هر یک دارند می توانند نظر خود را از طریق فرستادن ایمیل به آدرس پیک، با ما در میان بگذارند. گفتار این بار باز هم در رابطه با انتخابات است.
قابیل: دیدی چه سیرکی راه انداخته بودن به عنوان دادگاه ترامپ؟ سه هفته خیمه شب بازی اونم برای چی؟ برای دادگاهی که نتیجه اش از همون اول معلوم بود؛ دادگاهی در لیبرال ترین جاهای آمریکا یعنی منهتن، هیئت ژوریش هم از همون لیبرالا با اون قاضی و دادستانش. یه خیمه شب بازی ناب! می دونستی دادستان موقع انتخاباتش قول داده بود که وظیفۀ اصلیش محکومیت ترامپه؟ قاضی رو هم که دیدی. جالبه شماها فکر می کردین با محکوم شدن ترامپ نظرمردم و اعتقادشون به اون کم می شه ولی دیدید برعکس توی ده ساعت سی و پنج میلیون دلار به حساب کمپین ریختن.
هابیل: من فکر می کردم جمهوری خواها طرفدار قانونن! ولی انگار فقط وقتی پای اقلیت ها و مردم معمولی وسطه! اما وقتی دمبِ خودتون گیر می کنه دلتون میخواد دزدا از دست پلیس دربرن. اتفاقاً در مورد این دادگاه ایرادی نمی تونی بگیری؛ بیزنس ترامپ توی منهتنه، خب محاکمه اش هم همونجا برگزار می شه. هیئت منصفه هم از مردم همون منطقه انتخاب می شن دیگه، وارداتی که نیست؛ عین هر محاکمۀ دیگه ای قبل از اولین جلسه هیئت منصفه رو هم دادستان تأیید کرد، هم وکلای ترامپ. آخر هم هیئت منصفه برای محکومیت و واسه هر سی و چهار جرم رأیش رو اعلام کرد. این کجاش بی قانونیه؟ تازه این کمترین جرم ترامپ بوده. اون توی سه دادگاه دیگه هم واسۀ جرم های خیلی سنگین تر باید محاکمه بشه. واسه همین زیاد انرژیت رو هدر نده. یادت باشه ترامپ واسه خیانت به زنش محاکمه نشد، حتی واسه حق السکوت دادن هم محاکمه نشد؛ جرمش کاغذ بازی و تقلب توی اسناد مالی کمپین بود. حالا صبر کن تا دادگاه های دیگه اش راه بیافته.
قابیل: اونا هم به همین الکییه. این قوه قضاییۀ بایدنه که می خواد ترامپ رو به زانو دربیاره. هیچ کدوم از اون جرم ها هم اگر دادگاه عادلانه باشه نه ثابت می شه و نه محکومیت داره ولی اگه همینطوری خیمه شب بازی راه بندازن اونام تکلیفشون معلومه. آدمو یاد دادگاه های جمهوری اسلامی می ندازه. از قبل از محاکمه یه چیز آویزون می کنن به گردن طرف که نوشته مفسد فی الارض؛ یعنی از قبل هم جرمش معلومه هم مجازاتش.
هابیل: من نمی دونم روی چه حسابی این مقایسه رو می کنی. این سیستم بی نقص نیس؛ هر دو تامون چند بار رفتیم واسه ژوری، ممکنه همیشه رأی عادلانه نباشه ولی سیستمیه که خیلی جاهای دنیا در آرزوشن. من جدا فکر می کنم خیلی به ترامپ آوانس داده شد. خودت دیدی که توی این مملکت هیچ کس بالاتر از قانون نیس، مگه اینکه خیلی پولدار باشه که بتونه گرون ترین وکلای کشور رو به کار بگیره و خیلی وقتا از دست قانون قِصِر در بره. با وجود این ترامپ نتونس بی گناهیش رو ثابت کنه. اون جرم های دیگه خیلی جدی تره، جرم تقلب در انتخابات، جرم مخفی کردن اسناد محرمانه، جرم راه انداختن شورش و کودتا. اگه واسه این جرم هایی که حتی زندان هم نداره این جور قشقرق راه انداختین، واسه اونا می خواین چی کار کنین؟
قابیل: ببین خیلی ساده ست، همه می دونن که ترامپ بالاترین محبوبیت رو داره توی مردم. بایدن و دموکرات ها چون پای صندوق رأی حریفش نمی شن می آن این پاپوش ها رو براش می دوزن که اونو مشغول نگه دارن که نتونه کمپین کنه. انتخابات ۲۰۲۰ رو که دزدیدن بعد هم هر روز یه بلبشو راه انداختن. تیم گارلند و بایدن همه این بازی ها رو راه انداختن که دوباره حق اونو ضایع کنن. با وجود این کاری نمی تونن بکنن. هر کاری می کردن که این به اصطلاح محاکمات رو قبل از انتخابات انجام بدن نتونستن.
هابیل: بهر حال اون از نظر قانون یه مجرمه و نمی تونه اسلحه داشته باشه. دیدی که رفتن اسلحه هاشو گرفتن، حالا شما ها می خواین کلید سلاحهای اتمی رو در اختیارش بذارین! واقعا که!
ولی بیا چند دقیقه این تئوری های توطئه رو که «دست هایی هست که نمی ذارن این بشه یا نشه» رو بذار کنار. بیا از فاکت حرف بزنیم: ببین، ترامپ چهار سال رئیس جمهور بود. حالا کاری ندارم که چطوری انتخابات رو برنده شده بود ولی چهار سال سابقه کار داره و رکوردش کاملاً مشخصه. بایدن هم چهار سال رئیس جمهور بوده، یعنی هنوز هم هست، اونم رکوردش مشخصه. فکر می کنی بتونیم روی این رکوردها صحبت کنیم و ببینیم کدومشون واسه این کشور و دنیا بهتره؟ یعنی اگه چهار سال دیگه بهشون وقت بدیم وضع رو بهتر می کنن یا خرابتر. می تونیم این کارو بکنیم؟
قابیل: آره. به نظر من توی این چهار ساله که بایدن به زور رئیس جمهور شده وضع اقتصادی و تورم خیلی بدتر شده؛ مردم خیلی زیرفشارن، همه چیز گرونتر شده. اگه زورش می رسید و می تونست اون قانون مالیاتی پرزیدنت ترامپ رو هم برمی گردوند. بایدن و دموکرات ها خدای حیف و میل و هرز دادن پولن، همینجوری پول چاپ می کنن که برنامه های من درآوردی شون رو تأمین کنن. همینجوری به قرض ملی اضافه می کنن. یادت نره که توی دورۀ ترامپ، کووید دو سال کشور رو فلج کرده بود؛ تولید خوابید، میلیون ها نفر کارشون رو از دست دادن ولی ترامپ تونست کشور رو حفظ کنه. من یادمه خودت قبل از این که ترامپ انتخاب بشه اول می گفتی چون کاراش قابل پیش بینی نیس بازار سهام سقوط می کنه بعدش گفتی چون مخالف گلوبالیسمه بازار صادرات رو چپه می کنه؛ آخرش هم دیدی که هیچکدوم نشد. بازار سهام بالاتر رفت و اقتصاد سقوط نکرد. واسه ترامپ آمریکا همیشه اوله.
هابیل: خب بذار تا همین جا جوابتو بدم؛ رشد اقتصادی چه توی دورۀ اوباما و چه توی دورۀ بایدن خیلی بیشتر از زمان ترامپ بوده. یکی از شاهکارهای آقای ترامپ اون قانون مالیاتیش بود که فقط به نفع بیلیونرها و شرکت های بزرگ بود و ۷/۱ تریلیون دلار به بدهی کشور اضافه کرد. غیر از اینا هم گلی بود که توی دوران کووید کاشت هر از گاهی در می اومد می گفت نمی دونم بلیچ بخورین و اینا. آره کووید در زمان اون اتفاق افتاد ولی اون کاری واسه بهبود وضع نکرد تا بالاخره بایدن اومد سرکار و تونست اون چند تا قانون نجات، مثل طرح مبارزه با تورم و طرح مایکرو چیپ سازی و طرح بازسازی ساختار بنیادی رو پیش ببره، نرخ بیکاری رو به سه درصد برسونه. تورم هم ناشی از پولی بود که از همون زمان ترامپ برای نجات مردم از وضع کووید تزریق کردن به کشور؛ همه می دونستن که این پول باعث تورم می شه. اما چطوری می شه در مورد کووید صحبت کرد و فاجعۀ مرگ یک میلیون نفر به خاطر ندونم کاری ترامپ و دار و دسته اش رو از یاد برد. ازت خواهش می کنم بری و این آمار اقتصادی رو نگاه کنی. وضع اقتصادی الان از چهار سال پیش خیلی بهتره. نرخ بیکاری روببین، رشد اقتصادی رو ببین، رشد بازار سهام رو ببین، همه بهتر از زمان ترامپه. رکوردها همه مشخصه و در دسترس.
قاییل: در مورد مهاجرت و این سیاست بازگذاشتن مرز چی می گی؟ می دونی چقدر مهاجر غیرقانونی توی این چهار سال اومده آمریکا؟ می دونی چه فشاری روی سیستم اداری و نظامی گذاشته؟ چقدر خرج واسه مردم بالا آورده؟ اقلاً این رو که می تونی در مورد ترامپ قبول کنی که جلوی مهاجرت رو گرفته بود. داشت دیواری می کشید که هر کی از هر جا ول نکنه بیاد اینجا.
هابیل: سیستم ادارۀ مهاجرت سال هاست که جوابگو نیست و داغونه. جالبه که جمهوری خواه ها مرتب از این سیستم شکسته صحبت می کنن ولی پارسال که هر دو حزب به یه طرحی رسیدن که اوضاع رو درست کنن و داشت توی کنگره تصویب می شد، ترامپ قالی رو از زیر پاشون کشید؛ بهشون گفت که طرح، یعنی همون طرحی که خودشون درستش کرده بودن رو رد کنن چون می خواس از این اوضاع بد واسۀ کوبیدن بایدن استفاده کنه. به نظر تو برخورد درست با مسألۀ مهاجرت اینه که بچه ها رو از پدر و مادرشون جدا کنن و توی قفس نگه دارن؟ یا میلیاردها دلار خرج دیوارهای الکی بکنن؟ آیا این دیوارها تونستن جلوی مهاجرت غیرقانونی رو بگیرن؟
قابیل: تو هر چقدر هم از بایدن دفاع کنی فایده نداره، همۀ نظرسنجی ها نشون می ده که ترامپ برنده می شه. اگه پارسال انتخابات بود شاید اوضاع فرق داشت ولی خیلی از دموکراتا و مستقل ها از بایدن بریدن و خیلی هاشون به ترامپ رای می دن، خیلی هاشون هم اصلاً شرکت نمی کنن واسه همین بی خودی داری دنبال سند و مدرک می گردی که این بهتره یا اون. زیاد توفیری نداره. مردم تصمیم شونو گرفتن.
هابیل: هنوز چهار ـ پنج ماه مونده تا انتخابات و اوضاع هزار جور می تونه بچرخه. من هم مثل خیلی ها با بعضی از سیاست های بایدن مشکل دارم. تا قبل از قضیۀ فلسطین بزرگترین مشکل کم کاری در رابطه با محیط زیست بود. حفاری واسه نفت و گاز کمتر که نشد، بیشترهم شد که البته نتیجه اش روی محیط زیست غیرقابل برگشته ولی فاجعۀ اصلی دفاع بدون قید و شرطش از ناتانیاهو در کشتار مردم و نابودی فلسطینه. من اگر انتخاب دیگه ای داشتم محال بود به بایدن رأی بدم ولی متاسفانه انتخاب دیگه ترامپه که از بیخ و بن فاجعه است؛ هم واسه آمریکا و هم واسه دنیا. همین سیاست بایدن باعث شده که جنبش دانشجویی دوباره راه بیافته. دانشجوها که سال ها بود فقط گرفتار وضع نمره و قرض های کلون بودن و جرات نمی کردن وارد مسائل سیاسی بشن، به این صورت ریختن بیرون. فایدۀ دیگه اش این بود که مسألۀ فلسطین مسألۀ جهانی شد و اسرائیل توی محافل جهانی منزوی و بی آبرو شده. دانشجوها و استاداشون توی دانشگاه های بزرگ تظاهرات می کنن و آزادی بیان و دموکراسی رو زنده نگه می دارن. خیلی هیجان انگیزه!
قابیل: انگار تو واقعاً هیچ وقت بزرگ نشدی! هنوز دانشجویی فکر می کنی! جنبش دانشجویی چیه؟ نمی دونی اونایی که این تظاهرات ها رو راه می ندازن مسلمونای فناتیک و طرفدار حماس هستن؟ اینا همیشه از احساسات مردم سوءاستفاده می کنن. دانشجوهام خوشی زیر دلشون زده. واسه شون یه جور ماجراجوییه. راه هم به جایی نمی برن. تو که دیگه باید بدونی که آمریکا محاله از اسرائیل حمایت نکنه. هر کس جلوی اسراییل وایسه، رئیس جمهور باشه یا وزیر و وکیل نابودش می کنن. از اون گذشته این وسط جمهوری اسلامی از همه بیشتراز این موقعیت استفاده می کنه. سیاست مماشات بایدن و کلاً دموکراتا باعث حفظ جمهوری اسلامی شده. دیدی تا اسرائیل می خواس به ایران حمله کنه بایدن جلوش رو گرفت؟ حالا باز بگو دموکراتا باعث بقای جمهوری اسلامی نشدن!
هابیل: من اینو قبول ندارم؛ به نظر من واسه جلوگیری از گسترش جنگ بایدن این کار رو کرد چون اگه جنگ به خلیج فارس کشیده بشه و نفت به اروپا و چین و آمریکا نرسه همۀ اقتصاد دنیا سقوط می کنه. سیاست خارجی آمریکا رو ماشین نظامی کنترل می کنه و به نفع اوناس که اوضاع رو به همین شکل «نیم کش وسط» نگه دارن که بتونن اسلحه هاشونو بفروشن. ببین اوضاع به نظر من نه تنها ایده آل نیس که خیلی هم خطرناکه.
بایدن کاندیدای ایده آلی نیس. واقعبینانه اگر فکر کنی هیچکس ایده آل نیس، حتی برنی سندرز یا اوباما! ولی وقتی انتخاب بین دو نفره که یکی شون داره به خاطر ارتکاب نود و سه جرم عمده محاکمه می شه، به دموکراسی اعتقاد نداره و قراره فقط روز اول دیکتاتور بشه و هر کاری می خواد بکنه بعد برگرده به دموکراسی؛ کسی که دروغ، جرم و جنایت، زورگویی و زورگیری بخشی از وجودشه؛ کسی که از مهاجرین متنفره، نژادپرسته، به حقوق زنان اعتقاد نداره؛ دو بار تا حالا ایمپیچ شده و تازه بعد از همۀ این ها کودتا هم کرده و در گوشۀ دیگۀ رینگ پیرمردیه که یه عمر توی میدون سیاست بوده، وضع اقتصادی رو روبه راه کرده، حالا یه خورده حواسش هم پرته، در ضمن به کمپانی های سوخت فسیلی حال داده و از یک رژیم نژادپرست که مردم رو قتل عام و آواره می کنه حمایت کرده، این انتخاب سختی نیس!