معرفی کتاب های جدید
علی صدر
سنگام و دیگر داستان ها
نوشته مهرنوش مزارعی
این مجموعۀ داستانی اخیرا توسط نشر رها در ونکوور کانادا چاپ شده است. داستان های این مجموعه در گذشته به طور مجرد و در مجموعه های دیگر به چاپ رسیده اند ولی به خاطر نایاب شدن آن مجموعه ها نویسنده و ناشر تصمیم گرفته اند این داستان را در یک مجموعه چاپ کنند.
نویسنده دربارۀ کتاب توضیح می دهد که: «کتاب حاضر مجموعه ای از داستان های چاپ اول سه کتاب قدیمی تر من بریده ای نور، بهار ۱۹۹۴ کلارا و من، بهار ۱۹۹۹ و خاکستری، ژانویه ۲۰۰۲ که به وسیله نشر ری را در لس آنجلس منتشر شده بود.»
در پشت جلد کتاب این نوشته از دکتر مرضیه احدی استاد دانشگاه دربارۀ نویسنده آمده:
«… بهره گیری از این عنصر زبانی رنگ ویژه ای به داستان های مزارعی بخشیده است و در حهت نمایش تنهایی و انزوای شخصیت ها سهم به سزایی داشته است. به طور کلی در داستان های «ماهی»، «غریبه ای در اتاق من»، «خاکستری»، «سنگام» و «داستان غم انگیز یک جنایت هولناک»، مزارعی با به کارگیری واژگانی رسا و هنرمندانه، ضمن آفرینش قالب های نحوی با آوایی خاص در ایجاد لحنی مناسب با موضوع داستان و کنش های درونی هر یک از شخصیت ها در داستان ها و با پرداختن به سبک ساده نویسی، رنگ حال و هوای عاطفی و متمایزی را برای خواننده روایت می کند … در داستان «ماهی»، قرمزی ماهی نمادی از شور به زندگی و شرایط بهتر برای زن را نشان می دهد.»
انتشار مجدد این آثار را به نویسنده خوب و توانا، دوست و همشهری خوبمان مهرنوش مزارعی تبریک می گوییم.
باید به کسی می گفتم که اینجا بوده ام
نوشتۀ علی معتمدی
باید به کسی می گفتم که اینجا بوده ام دلنوشته های علی معتمدی است که اخیرا توسط نشر خوانه در ایران منتشر شده است. در مقدمۀ کتاب آمده است که: «این کتابی است در بارۀ یکی از بی شمار من هایی که می توان راجع بهشان گفت و نوشت. من یک مرد سی و اندی ساله ام. در نیویورک آمریکا زندگی می کنم. سال های سال است از کشورم بیرون آمده ام. از کاری که در آن مشغولم تا مترویی که سوار می شوم، از رابطه ای که داشته ام تا تعریفی که از عشق و دوست داشتن دارم، از تجربۀ خرید لباس از فلان خیابان وسط شهر تا خاطرۀ دیدن یک سلبریتی در ایستگاه قطار، از سفر با کوله پشتی تا انتخاب نوعی بی خانمانی خود خواسته… همگی جداجدا و در کنار هم من رو تعریف می کند.» علی معتمدی نثری ساده و گیرا دارد. کتاب در پنج بخش بیانگر پنج دوره از زندگی اوست، نبودن، تنهایی، دیدن، خانه، و دوست داشتن. هر چند ممکن است در نظر اول نوشته ها خاص و انحصاری به نظر بیایند ولی خیلی زود خواننده با آن ارتباط برقرار می کند.
انتشار این کتاب را به علی معتمدی عزیز دوست و همکار سابق تبریک می گوییم و برایش آرزوی موفقیت هرچه بیشتر داریم.
کاسه زیتون
نوشته نوشین وحیدی
کاسه زیتون مجموعه ای از ده داستان کوتاه است که اخیراً توسط نشر باران در سوئد منتشر شده است. این اولین کتاب نوشین وحیدی است ولی برخی از داستان های کوتاه او بیشتر در چند مجله و مجموعه داستان به چاپ رسیده است. داستان های مجموعۀ کاسه زیتون کاملاً با هم تفاوت دارند ولی در مجموع بُن مایۀ مشترک دارند. داستان هایی از مهاجرت و از زندگی های دوباره شکل گرفته. این مجموعه شامل ده داستان است که بسیار خوب پرورانیده شده اند. نویسنده در استفاده از مونولوگ و دیالوگ دست توانایی دارد و در ایجاد کشش بسیار موفق است.
در پشت جلد کتاب در معرفی نویسنده آمده است: «نوشین وحیدی سال ۲۰۰۱ میلادی به کالیفرنیا مهاجرت کرد. گرچه نوشتن دغدغۀ همیشگی اش بوده اما پرداختی به داستان نویسی را به طور جدی پس از مهاجرت آغاز کرد. او به ویژه با نوشتن داستان کوتاه علاقمند است. اوایل داستان هایش را در وبلاگ شخصی به نام «عروسک کوکی» به اشتراک می گذاشت و بعدها برخی آثارش را در مجلات ادبی چون زنده رود و تجربه در ایران، باران در سوئد، بررسی کتاب در لس آنجلس و مجلۀ اینترنتی بانگ منتشر کرده است.»
انتشار این مجموعۀ خوب را به دوست و همشهری سابق نوشین وحیدی تبریک می گوییم و در انتظار کارهای تازۀ او هستیم.